ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ – Ο Οραματιστής Ευεργέτης της Ανθρωπότητας
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΕ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
” Κατά διαστήματα το μεγάλο πνεύμα της εφεύρεσης έρχεται στην Γη για να μεταφέρει το μυστικό , που θα βοηθήσει στην εξέλιξη της ανθρωπότητας . Διαλέγει τον πιο κατάλληλο , τον πιο προικισμένο και του ψιθυρίζει το μυστικό του στο αυτί . Σαν λάμψη φωτός τότε του έρχεται η πολύτιμη γνώση και την στιγμή που συλλαμβάνει την απόκρυφη έννοιά της , ο προικισμένος αντιλαμβάνεται την μαγική αλλαγή : μπροστά στα έκπληκτα μάτια του εμφανίζεται ο νέος κόσμος , που δεν φαίνεται να έχει σχέση με τον παλιό . Δεν πρόκειται για παροδική ψευδαίσθηση , για ένα απλό παιχνίδι της ζωηρής φαντασίας του ή για ένα φάντασμα που θα εξαφανισθεί σε λίγο . Τα θαύματα που βλέπει , παρ’ όλο που είναι μακριά απ’ τον χρόνο , θα πραγματοποιηθούν . Αυτός το γνωρίζει και δεν αμφιβάλλει καθόλου γι’ αυτό , εφ’ όσον το νιώθει με κάθε κύτταρο του σώματός του . Αυτή είναι η Μεγάλη Ιδέα “. Νικολα Τέσλα
O Νίκολας Τέσλα ασκούσε πάντοτε μια βαθειά ανεξήγητη έλξη , που ήταν αποτέλεσμα της αίσθησης του μυστηρίου και των επιστημονικών δυνατοτήτων που απέπνεε. Ο κόσμος συναρπαζόταν από το γεγονός ότι ένας “αουτσάϊντερ” επιστήμονας είχε δίκιο σε τόσο πολλά πράγματα και μπορούσε να περιγράφει με τόση αυτοπεποίθηση το μέλλον. Έλεγε : “Τρία πράγματα θα επιταχύνουν την πρόοδο και εξέλιξη της ανθρωπότητας στο κοντινό μέλλον :1) η βελτίωση των συνθηκών ζωής , μέσω της υγείας , της ευγονικής κλπ.κλπ. 2) η μείωση των πνευματικών δυνάμεων που εμποδίζουν την πρόοδο, όπως είναι η άγνοια , η τρέλα και ο θρησκευτικός φανατισμός 3) η αξιοποίηση των φυσικών πηγών ενέργειας , που είναι ο ήλιος , οι ωκεανοί , ο άνεμος και οι παλίρροιες… Ο αγώνας των γυναικών για ισότητα θα καταλήξει με την επικράτηση των γυναικών(…) που θα γίνει όχι με την μίμηση των ανδρών αλλά ξυπνώντας την συνειδητότητά τους, ξυπνώντας τις κοιμισμένες δυνάμεις του πνεύματος που θα είναι πολύ πιο ισχυρές, έπειτα από αιώνες ύπνου…Το 2.100 μ. Χ. η κυρίαρχη θρησκεία της ανθρωπότητας θα προέρχεται από συγχώνευση Βουδισμού και Χριστιανισμού.”
{youtube}tAwks_04otU{/youtube}
Ο Νίκολας Τέσλα γεννήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 10 Ιουλίου 1856, στις αστραπές μιας καλοκαιρινής καταιγίδας στο χωριό Σμίλιαν(Αμάραντος) της Σερβικής Λίκα ,με τους θαρραλέους , επαναστατικούς και χαρούμενους κατοίκους ,που τότε αποτελούσε τμήμα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.Στην παιδική του ηλικία οι φίλοι του ήταν τα ζώα του σπιτιού. Χάρη σ’ αυτά τα παιχνιδιάρικα ζώα ο μικρός Νικολάϊ ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον μυστηριώδη κόσμο της Φύσης.
Μια χειμωνιάτικη μέρα , χαϊδεύοντας αμέριμνα το πλούσιο τρίχωμα του γάτου του , εμφανίσθηκε ξαφνικά εμπρός του μια καταιγίδα σπινθήρων κι ένα φωτεινό πεδίο.Ήταν η πρώτη του επαφή με το εκπληκτικό φαινόμενο του ηλεκτρισμού , στην μελέτη του οποίου θα αφιέρωνε ολόκληρη την ζωή του. Ο μικρός Νίκολα κατακτήθηκε από την πρώτη στιγμή από την μαγεία του ηλεκτρισμού κι άρχισε να τρίβει ασταμάτητα το τρίχωμα του ζώου , για να παράγει περισσότερους σπινθήρες. “Σταμάτα να παίζεις με τον γάτο. Θα κάψεις το σπίτι .!” , τον διέκοψε αστιευόμενη η μητέρα του. Αλλά εκείνος δεν έπαψε να αναρωτιέται και να συγκρίνει τους σπινθήρες του γάτου με τις αστραπές στον ουρανό:” Μήπως άραγε και η Φύση είναι μια μεγάλη γάτα; Κι αν είναι,τότε ποιος την χαϊδεύει στην πλάτη; Αυτός δεν μπορεί παρά να είναι μόνον ο Θεός…”.
Από νωρίς ο Τέσλα είχ αντιληφθεί την σημασία της σωστής πνευματικής ανάπτυξης και του δυνατού χαρακτήρα. Ο ίδιος ανακάλυψε μέσα του τρεις πανίσχυρες εσωτερικές δυνάμεις : την διανοητική , την συναισθηματική και την δύναμη της θέλησης . Πρωταρχικά όμως εμπιστευόταν το ένστικτό του .
“Ένστικτο είναι κάτι που υπερβαίνει την γνώση. Εμείς οι εφευρέτες διαθέτουμε αναμφίβολα πολύ λεπτές κι ευαίσθητες νευρικές ίνες , που μας επιτρέπουν να διαισθανόμαστε την αλήθεια ακόμη κι όταν εκείνη είναι εντελώς απρόσιτη με λογικά συμπεράσματα ή άλλες διανοητικές προσπάθειες .”
Παρά όμως τις σπάνιες κι εξαιρετικές του ικανότητες , δεν έπαψε ποτέ να είναι σεμνός και μετριόφρων , χρησιμοποιώντας αρκετά συχνά την φράση ” αν κατάφερα κάτι στην ζωή μου , ήταν επειδή στεκόμουν σε ώμους γιγάντων”, εννοώντας φυσικά τους μεγάλους εφευρέτες και επιστήμονες που προηγήθηκαν.
H συγκλονιστική βίωση του αιφνιδίου θανάτου του μεγαλύτερου αδελφού του σε ατύχημα από την επίθεση λύκων στα άλογά τους και η αγωνία για την επιβίωση του τραυματισμένου τότε πατέρα του ,επηρέασε καθοριστικά τον τρόπο σκέψης του για την Προσωπική Ευθύνη του κάθε ανθρώπου για την Ζωή , με την ανάδειξη όλων των φυσικών δυνατοτήτων του προς υπεράσπιση της Ζωής . Έτσι , η αδιέξοδη αδυναμία και θλίψη του δεκατριάχρονου Νίκολας διευρύνθηκε τόσο ,που ενώθηκε με όλη την αδιέξοδη θλίψη της ταλαίπωρης Ανθρωπότητας και ζητούσε την Φωτεινή λύση που θα εξασφαλίζει το Αρμονικό Μέλλον στον Κόσμο μας . Κατόπιν, άρχισε να βλέπει οραματικές εικόνες αντικειμένων και καταστάσεων του επέκεινα . Ο ίδιος έβλεπε τον εαυτό του ως έναν ορθόδοξο ασκητή , ο οποίος , βαδίζοντας στο δρόμο των ανώτερων πνευματικών επιδιώξεων, απείχε απ’ ο,τιδήποτε “υλιστικό”. Με τις ασκήσεις αυτοπειθαρχίας κατόρθωσε να υπερνικήσει τις αδυναμίες του και γρήγορα ένιωσε πολύ ικανοποιημένος , εφόσον ήταν σε θέση να πετύχει οτιδήποτε ήθελε :””. Από την ηλικία των 35 ετών ο εφευρέτης σταμάτησε να ποθεί, να μισεί , να θλίβεται , να πίνει καφέ , τσάι , να καπνίζει , να κοιτιέται στον καθρέφτη , να φοράει ρολόι ,δακτυλίδια και να τρώει οτιδήποτε του μαγείρευε κάποιος άλλος. Με λίγα λόγια, συγκέντρωσε τον πλούτο και την δύναμη της διάνοιάς του σε έναν και μοναδικό σκοπό: να σκέφτεται και να υπηρετεί την Ανθρωπότητα, ανακαλύπτοντας πράγματα που θα έκαναν την ανθρώπινη ζωή ευκολότερη και ευτυχέστερη.
Σε νεαρή ηλικία ο Τέσλα ήρθε σε επαφή με τα έργα του Γάλλου φιλοσόφου Ρενέ Ντεκάρτ , που συνέλαβε το μηχανομορφιστικό μοντέλο σκέψης. Αυτός ο φιλόσοφος ήταν πραγματικός γίγαντας της σκέψης , που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σ’ έναν κόσμο δεισιδαιμονιών και προκαταλήψεων , έναν κόσμο που θεωρούσε ένα απλό φυσικό φαινόμενο(π.χ. την αστραπή) έργο ανεξήγητων και μυστηριωδών μεταφυσικών δυνάμεων .Επηρεασμένος λοιπόν από το έργο του ο Τέσλα υιοθέτησε την μαθηματική προσέγγιση στις εξηγήσεις των φαινομένων , όχι όμως με τον υπεραναλυτικό τρόπο που εφαρμόζει η σημερινή επιστήμη , αλλά με πιο απλούς και βασικούς υπολογισμούς . Αγαπημένο βιβλίο του μεγάλου εφευρέτη είναι το “Μεγάλοι Μύστες” του Εδουάρδου Συρέ, από το οποίο φαίνεται ότι αφομοίωσε την γνώση του πόσο σημαντικό είναι να καλλιεργεί κανείς με ασκήσεις τις δυνατότητές του και πόση δύναμη δίνει η Αγάπη και η Ευθύνη για τον Κόσμο. Καθοριστική ήταν και η επίδραση της ορθόδοξης οικογενειακής παράδοσης για την ηθική ακεραιότητα του χαρακτήρα του , που βασίζεται σε τρεις Αρχές : την διανοητική δύναμη , την συναισθηματική δύναμη και την δύναμη της θέλησης.Στην Αμερική ο Τέσλα γνώρισε και συνδέθηκε με βαθιά φιλία με τον περίφημο Ινδό Πνευματικό Διδάσκαλο Σουάμι Βιβεκανάντα και εμπνεύσθηκε από τις φιλοσοφικές θεωρήσεις του για την δομή και λειτουργία του Κόσμου.
{youtube}_qhrdXzNTAE{/youtube}
Ο Τέσλα μεγάλωσε πιστεύοντας βαθιά μέσα του ότι τα μυστικά του “Ουράνιου Βασιλείου” αποκαλύπτονται μόνον στους – από ηθική άποψη- αγνούς και όχι στους πολυμαθείς.Ωστόσο, δεν θεωρούσε τον εαυτό του θρήσκο (σύμφωνα τουλάχιστον με την τρέχουσα έννοια) , ούτε όμως και άθεο. Όσο για το χάρισμά του να εφευρίσκει , δεν το απέδιδε στον Θεό ούτε στον εαυτό του αλλά στην εντελέχεια. Σε μια συζήτηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Σάβιτς το 1919 είπε τα εξής :”Ο Αριστοτέλης μάς έμαθε ότι στο σύμπαν υπάρχει αδρανής εντελέχεια , που κινεί τα πάντα και της οποίας κύρια ιδιότητα είναι η σκέψη . Έτσι κι εγώ πιστεύω ότι όλο το σύμπαν είναι ενωμένο υλικά και πνευματικά . Υπάρχει στο σύμπαν ένας πυρήνας από τον οποίον εμείς παίρνομε όλη την δύναμη , όλες τις εμπνεύσεις κι ο οποίος μάς ελκύει αιώνια κι εγώ αισθάνομαι την δύναμη και τις αξίες που εκπέμπει σε όλο το σύμπαν , κρατώντας το έτσι σε ισορροπία . Ποτέ μου δεν διείσδυσα στο μυστικό αυτού του πυρήνα , αλλά γνωρίζω την ύπαρξή του κι όταν θέλω να του δώσω κάποια υλική ιδιότητα , τότε σκέφτομαι το φως , κι όταν προσπαθώ να το κατανοήσω πνευματικά , αισθάνομαι ομορφιά και συμπόνια . Εκείνος που κουβαλάει μέσα του αυτήν την πίστη , νιώθει δυνατός κι ευτυχισμένος , γιατί αισθάνεται ότι αποτελεί μια νότα στην συμπαντική αρμονία”.
{youtube}jc00KOhSIsE{/youtube}
Ο Ν.Τέσλα φιλοδοξούσε να εγκαταστήσει ένα Παγκόσμιο σύστημα Επικοινωνίας , το οποίο θα μπορούσε να στέλνει με ασύρματο τρόπο μηνύματα , εικόνες , ήχους , νέα για τον καιρό και ειδήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Βέβαια, πήγαινε ακόμη μακρύτερα και οραματιζόταν την χρησιμοποίηση του συστήματός του για την ασύρματη μεταφορά ενέργειας , κάτι που αναμφίβολα θα άλλαζε τον ρουν της ανθρώπινης ιστορίας.
Από τον Μάϊο 1899 μέχρι τις αρχές του 1900 ο Τέσλα πραγματοποίησε μια σειρά από εντυπωσιακά πειράματα στο Κολοράντο Σπρινγκς. Έμενε εκεί πειραματιζόμενος πάνω στην ασύρματη μεταφορά ενέργειας .Δεν άργησε να κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη : τα γήινα στατικά κύματα (terrestrial stationary waves). Στο Κολοράντο Σπρινγκς ο Τέσλα διαπίστωσε πως τόσο το έδαφος όσο και η ατμόσφαιρα της Γης ήταν καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού..Το διαπίστωσε με την βοήθεια πειραμάτων , δημιουργώντας τεχνητές αστραπές μήκους 40 μ. , άναψε 200 λάμπες ακουμπώντας τες απλά στο έδαφος και θέτοντας εκτός λειτουργίας μηχανές σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Αντιλήφθηκε για πρώτη φορά ότι η Γη είναι στην ουσία μια τεράστια “ενεργειακή λίμνη”, που μπορεί να μεταφέρει κυματικά τις διαταραχές των ηλεκτρικών πεδίων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της . Αυτή η γνώση ήταν παραίτητη στον Σερβοαμερικανό εφευρέτη προκειμένου να υλοποιήσει το Παγκόσμιο σύστημα μεταφοράς σημάτων και ενέργειας που οραματιζόταν. Επίσης, στο Κολοράντο Σπρινγκς ο Τέσλα αφουγκράστηκε για πρώτη φορά τα σήματα των άστρων , συνέλαβε ηλεκτρομαγνητικά σήματα από τον πλανήτη μας κι είχε την εντύπωση πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που άκουσε μηνύματα από άλλον κόσμο.
{youtube}NUPdzlPE570{/youtube}
Μέχρι την ενηλικίωσή του ο Νίκολας Τέσλα παραπονιόταν ότι υπόφερε από την “ασθένεια των εικόνων” , η οποία προκαλούνταν από την ξαφνική εμφάνιση ολοζώντανων παραστάσεων στο μυαλό του . Ο Γάλλος φιλόσοφος Ανρί Μπερκσον , που υπέφερε κι αυτός από μια παρόμοια “ασθένεια” , έγραφε για την περίπτωση του Τέσλα :” Κατά διαστήματα εμφανίζονταν τέτοιες εικόνες , που τον ξάφνιαζαν. Αυτές οι εικόνες ήταν ανεξέλεγκτες, έρχονταν κι έφευγαν υπακούοντας σε κάποια δική τους δύναμη”.
Η περίπτωση ωστόσο του εφευρέτη ήταν μοναδική . Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι μπορούσε να εκμεταλλεύεται αυτές τις παραστάσεις και να τις χρησιμοποιεί με την θέλησή του .” Υπέφερα από την παράξενη αρρώστια , που την προκαλούσε η εμφάνιση των εικόνων , τις οποίες ακολουθούσαν αστραπές φωτός, που μου θόλωναν την πραγματική εικόνα των αντικειμένων , επηρεάζονταςέτσι την σκέψη και το έργο μου . Επρόκειτο για εικόνες αντικειμένων και σκηνών, που έβλεπα πραγματικά και όχι με την φαντασία μου .. Όταν κάποιος μου μιλούσε για κάτι , αμέσως μου εμφανιζόταν η εικόνα του αντικειμένου και για κάποιο διάστημα δεν μπορούσα να διακρίνω καθαρά, αν ήταν πραγματικότητα ή όχι.Αυτό δημιούργησε μέσα μου μεγάλη σύγχυση και ανησυχία(…) Μάλλον είχα την προδιάθεση γι’ αυτού του είδους τις ικανότητες , εφόσον γνώριζα ότι κι ο αδελφός μου είχε παρόμοιες εμπειρίες . Σύμφωνα με την θεωρία που δημιούργησα αυτές οι εικόνες ήταν αντανακλαστικές λειτουργίες του μυαλού μου σε στιγμές μεγάλης έξαψης. Σίγουρα δεν επρόκειτο για παραισθήσεις , επειδή όταν τις έβλεπα ήμουν από κάθε άποψη φυσιολογικός και ψύχραιμος”.
Ο Ν.Τέσλα από το 1875 σπούδασε με υποτροφία στην Ανώτατη Τεχνική Σχολή του Γκρατς (Αυστρία) . Το 1877 συλλαμβάνει την ιδέα της μεγάλης εφεύρεσης. Στο τρίτο έτος σταμάτησε τις εκεί σπουδές και συνέχισε στην Βιέννη με υποτροφία . Αναγκάσθηκε για οικονομικούς λόγους να διακόψει και να εργασθεί ως βοηθός μηχανικού και έχασε τον πατέρα του από αιφνίδιο θάνατο. Συνέχισε σπουδές στην Πράγα και τις διέκοψε για ίδιους οικονομικούς λόγους . Εργάσθηκε ως τεχνικός σχεδιαστής στην Κρατική Τηλεγραφική Εταιρία της Ουγγαρίας και ως προϊστάμενος στο Νέο Τηλεφωνικό Κέντρο Βουδαπέστης. Το 1881 εφευρίσκει μηχάνημα ενίσχυσης της φωνής στα τηλέφωνα. Το 1882 σε πάρκο της Βουδαπέστης απαγγέλλοντας στίχους του Φάουστ του Γκαίτε του έρχεται μια μεγάλη ιδέα, χάρη στην οποία εφευρίσκει το “στρεφόμενο μαγνητικό πεδίο” ,και νέο τύπο ηλεκτρικού κινητήρα βασισμένον σε αυτό. Φεύγει στο Παρίσι , όπου εργάζεται στο παράρτημα της εταιρίας του Έντισον και βελτιώνει τα μηχανήματά του .Το 1884 έρχεται στη Νέα Υόρκη , με 4 σεντς στην τσέπη και με πολλά τεχνικά άρθρα, βιβλία , σχέδια. Προσλαμβάνεται από τον Τόμας Έντισον. Επισκευάζει γεννήτρια του ατμοπλοίου Oregon .O Έντισον δεν τον υποστηρίζει στις επαναστατικές του ιδέες στον χώρο της ηλεκτροτεχνικής . Το 1885 βελτιώνει εφευρέσεις του Έντισον αλλά εκείνος αρνείται την αμοιβή που του υποσχέθηκε, λέγοντας ότι επρόκειτο απλά για “αμερικανικό χιούμορ”! Φεύγει. Δημιουργεί με κάποιους επενδυτές την Εταιρία Tesla Arc Light Company. Kατοχυρώνει 7 ευρεσιτεχνίες , χάρη στις οποίες κατασκευάζει δικό του σύστημα για ηλεκτροφωτισμό των δρόμων.Το 1886 χρεοκοπεί λόγω της γενικής οικονομικής κρίσης. Δουλεύει ως εργάτης στις σιδηροδρομικές γραμμές της Νέας Υόρκης . Το 1887 γνωρίζεται με τον Α.Κ. Μπράουν , διευθυντή της τηλεφωνικής υπηρεσίας Western Union ,που ενδιαφέρεται για το εναλλασσόμενο ρεύμα. Γίνονται συνεταίροι και ο Τέσλα στήνει το πρώτο δικό του εργαστήριο για παραγωγή επαγωγικών κινητήρων εναλλασσόμενου ρεύματος. Το 1888 κατοχυρώνει 12 ευρεσιτεχνίες για νέους επαγωγικούς κινητήρες , διανομή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω τριών αγωγών και χρήση γεννητριών μονοφασικού ρεύματος για παραγωγή πολυφασικού ρεύματος . Στις 16 Μαΐου δίνει την πρώτη του Διάλεξη στο Αμερικανικό Ινστιντούτο Ηλεκτρομαγνητικής της Νέας Υόρκης , με θέμα “Το Νέο Σύστημα Μηχανών και Μεταβολέων Εναλλασσόμενου Ρεύματος” . Ο βιομήχανος Τζορτζ Γουέστινγκχάουζ πρόσφερε ένα εκατομμύριο δολλάρια , για ν’ αγοράσει όλες του τις εφευρέσεις που σχετίζονταν με το πολυφασικό σύστημα και του έδωσε δικαιώματα είσπραξης 1,5 δολλαρίων για κάθε ιπποδύναμη που θα παραγόταν επί 15 χρόνια . Το 1889 διορίζεται ο Τέσλα ειδικός σύμβουλος του Γουέστινγκάουζ στο Πίτσμπουργκ . Κατοχυρώνει 13 νέες ευρεσιτεχνίες και βοηθάει στην κατασκευή του πρώτου πολυφασικού κέντρου στον κόσμο, τροφοδοτώντας με εναλλασσόμενο ρεύμα τους επαγωγικούς του κινητήρες . Κατόπιν, έρχεται στο Παρίσι και στην πατρίδα του επισκέπτεται την μητέρα του . Το 1890 κατασκευάζει τις πρώτες γεννήτριες υψηλής συχνότητας και ανακαλύπτει ρεύμα υψηλής δόνησης και τις επιδράσεις του στην ανθρώπινη φυσιολογία . Πειραματίζεται στα ραδιοκύματα . Το 1891 κάνει Διάλεξη με θέμα” Πειράματα με Εναλλασσόμενο Ρεύμα Υψηλής Συχνότητας και η εφαρμογή τους στις μεθόδους τεχνητού φωτισμού “. Νέες ευρεσιτεχνίες για παραγωγή ρεύματος υψηλής δόνησης μέσω εκκένωσης του πυκνωτή και για Μετασχηματιστή Υψηλών Συχνοτήτων. Δίνει διάλεξη με θέμα “Πειράματα με Ρεύμα Πολύ Υψηλών Συχνοτήτων. Εφευρίσκει το πηνίο Τέσλα(Τesla Coil).Από την συνεχή κοπιαστική κι επικίνδυνη εργασία του με ηλεκτρικά ρεύματα αρρώστησε σοβαρά,με συμπτώματα άνοιας ,αλλά αυτοθεραπεύτηκε με την μέθοδο του ύπνου.
{youtube}tOGLJY6QZGY{/youtube}
{youtube}EdEf7WUwHU0{/youtube}
{youtube}_1s2LTO3hzA{/youtube}
Tο 1892 κάνει Διαλέξεις στο Ινστιντούτο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και στο Βασιλικό Επιστημονικό Ινστιντούτο στο Λονδίνο κι έπειτα στο Παρίσι .
Κατά την διάρκεια μιας διάλεξης διαισθάνεται ότι η μητέρα του είναι βαριά άρρωστη και αμέσως δέχεται τηλεγράφημα να σπεύσει να την προλάβει ζωντανή. Την επισκέπτεται στην πατρίδα του . Στην διάρκεια της νύχτας, βλέπει μισοξύπνιος απ’ την κούραση, σε οπτασία την μητέρα του ωραία πάνω σ’ ένα σύννεφο που πέρασε από μπροστά του κι άρχισε ν’ ανεβαίνει απομακρυνόμενο. Κατάλαβε ότι ήταν η Ψυχή της μητέρας του και συγκλονίσθηκε από ρίγος , ενώ έτρεξε η παραδουλεύτρα κλαίγοντας να του αναγγείλει ότι η μητέρα του απήλθε απ’ αυτήν την ζωή κι ακούσθηκαν θρηνητικές φωνές συγγενών γυναικών.
Τον ίδιο χρόνο, στο Βελιγράδι τού γίνεται επίσημη υποδοχή από το Πανεπιστήμιο και του απονέμεται ο Σταυρός του Αγίου Σάββα της Γ΄Τάξης.
Επιστρέφει στην Νέα Υόρκη. Το 1893 πειραματίζεται με ραδιοκύματα και βρίσκει τις βασικές αρχές ραδιοεκπομπής. Γεννιέται το ραδιόφωνο ! Στην Διεθνή Έκθεση του Σικάγο η εταιρία του Γουέστινγκχάουζ παρουσιάζει όλες τις σημαντικότερες εφευρέσεις του. Το 1894 είναι πλέον διάσημος , πλούσιος και παρακολουθεί την κοινωνική ζωή της κοσμοπολίτικης Νέας Υόρκης ,ντυμένος πάντοτε στα λευκά και με τα μαλλιά του χωρισμένα στην μέση,από την παιδική του ηλικία ,σε ένδειξη συμπαράστασης σ’ έναν συμμαθητή του . Η δημοσιότητά του ξεπερνούσε ακόμη κι εκείνη του Έντισον.Οι δημοσιογράφοι του έδειχναν ιδιαίτερη αδυναμία, εξαιτίας της πνευματικότητας , της φαντασίας , του σύντομου κι έξυπνου λόγου του κι εκείνος αρεσκόταν να επικοινωνεί με το κοινό μέσω του τύπου…Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συγγραφείς, στους βιομηχάνους κι επενδυτές, στους μουσικούς, στους ποιητές , ηθοποιούς, πανεπιστημιακούς , στους μποέμ και στους μυστικιστές.Οι άνθρωποι συχνά τον αποκαλούσαν μάγο , οραματιστή, προφήτη,μεγαλοφυία και μεγαλύτερο επιστήμονα όλων των εποχών.Προσέλκυε τους μυστικιστές που υποστήριζαν ότι ο Τέσλα είναι Προφήτης και άνθρωπος μεγάλης ψυχικής δύναμης κι ότι “έπεσε” στην Γη , με σκοπό ν’άνεβάσει τους κοινούς θνητούς μέσω της ανάπτυξης των ρομπότ ! Ήταν περιζήτητος γαμβρός αλλά ο ίδιος προτίμησε την ασκητική αγαμία , για να αφιερωθεί στο πνεύμα των Εφευρέσεων υπέρ της Ανθρωπότητας. Το εργαστήριό του παρουσιαζόταν ως ένα από τα θαύματα της Νέας Υόρκης.Το επισκέπτονταν σχεδόν οι πάντες! Από βασιλιάδες και πολυεκατομμυριούχους ως και απλούς ανθρώπους . Ο συγγραφέας Μαρκ Τουέν δοκίμασε προσωπικά τις θεραπευτικές ιδιότητες του μικρού μηχανικού ταλαντωτή- ένα από τα θαυματα του Τέσλα:την ταλαντωτική μηχανική θεραπεία. Λίγα χρόνια αργότερα , συνδέοντας τον ίδιο ταλαντωτή με την κύρια κολώνα πολυκατοικίας, που στέγαζε το εργαστήριό , προκάλεσε τεχνητό σεισμό.Δημοσιεύει το πρώτο του βιβλίο με τις εφευρέσεις του “The Inventions,Researches and Writtings of Nikola Tesla”.To 1895 στους καταρράκτες του Νιαγάρα ιδρύεται ο πρώτος υδροηλεκτρικός σταθμός , όπου το πολυφασικό σύστημα Τέσλα βρίσκει πλήρη εφαρμογή. Η κατασκευή έγινε σε πέντε χρόνια ,με υπερβολικό κόστος,το οποίο επέφερε οικονομικό κλονισμό. Ο Τέσλα χαρίζει 12 εκατομμύρια δολλάρια που του χρωστά ο Γουέστινγκχάουζ , διαγράφοντάς τα ως “κέρδος της ανθρωπότητας” , στην οποία χάρισε όλες τις μεγάλες εφευρέσεις του.
{youtube}oEAtfxkClrM{/youtube}
Στη συνέχεια έδωσε νέες ευρεσιτεχνίες σε ρεύματα υψηλών συχνοτήτων και το “Τεσλόγραμμα” για την φωτογράφηση του εσωτερικού ανθρώπινου οργανισμού . Τον ίδιο χρόνο ξέσπασε ύποπτη πυρκαγιά στο εργαστήριό του στη Νέα Υόρκη , με όλα τα σημαντικά σχέδια, μοντέλα , ραδιοκύματα, συσκευές ταλαντωτών, επαγωγικούς κινητήρες και το πολύτιμο τεχνικό αρχείο του. Από την στεναχώρια του ο Νίκολας Τέσλα κλείσθηκε επί δεκαπέντε ημερόνυχτα στο δωμάτιό του ,στο ξενοδοχείο όπου διέμενε , δίχως τροφή, και βυθίστηκε συγκεντρωμένος , για να ξαναθυμηθεί τα πάντα , σε έναν διαρκή οραματικόν ύπνο .Όταν σηκώθηκε , άρχισε με μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να καταγράφει πυρετωδώς όλα τα σχέδια και τις προηγούμενες επινοήσεις του και ολοκλήρωσε ξανά το τεχνικό του αρχείο. Όπως αποδείχθηκε, τον εμπρησμό προκάλεσε ο ιταλός Μαρκόνι, πρώην βοηθός στο εργαστήριό του, αφού προηγουμένως έκλεψε όλα τα σχέδια και τις γραπτές επινοήσεις του Μεγάλου Εφευρέτη ` και για να παραπλανήσει σχετικά με την απώλεια των επιστημονικών επινοήσεων του Τέσλα , ο Μαρκόνι με συνεργούς του έβαλε φωτιά στο εργαστήριο. Στις 12 Δεκεμβρίου του 1901 ο Γουλιέλμος Μαρκόνι κατάφερε να στείλει το γράμμα S από την μια πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη, από τη Ν.Αγγλία στη Νέα Γη.Ο παγκόσμος τύπος διατυμπάνιζε το γεγονός , αγνοώντας ότι ο ιταλός εφευρέτης είχε χρησιμοποιήσει την υπ’ αριθμόν 645576 βασική ραδιοφωνική πατέντα του Τέσλα , την οποία είχε καταθέσει προς έγκριση το 1897 και την κατοχύρωση της οποίας πήρε μόλις το 20/3/1900.
Όταν ο Τέσλα έμαθε τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος είπε : ” Ο Μαρκόνι είναι καλό παιδί . Ας συνεχίσει. Χρησιμοποιεί όμως 17 δικές μου ευρεσιτεχνίες”. Ο Εφευρέτης ήταν δικαιολογημένα πολύ θυμωμένος γι’ αυτήν την πρωτοφανή κλοπή κι άρχισε να μιλά για συνωμοτικά σχέδια και μεθόδους ‘Βοργίων και Μεδίκων”, που χρησιμοποιήθηκαν για να εμποδίσουν τα σχέδιά του . Βέβαια, η ραδιοτεχνολογία ήταν τότε ένα αίνιγμα για τους περισσότερους επιστήμονες, πόσο μάλλον για τον μέσο όρο των επενδυτών.Μάταια λοιπόν προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι σ’ αυτόν ανήκαν τα πρωτοτόκια της ραδιοεπικοινωνίας.. Παρ’ όλη την οργή του όμως ο εφευρέτης δεν έχασε χρόνο σε μικροπρέπειες και αφοσιώθηκε ακόμη περισσότερο στην δική του μεγαλεπήβολη ιδέα, που φύτρωνε σιγά-σιγά στα λειβάδια του Λονγκ Άιλαντ , απορροφημένος στην κατασκευή του πρώτου παγκόσμιου ραδιοσταθμού...Όσο για τον άτιμο κλέφτη κι απατεώνα Γουλιέλμο Μαρκόνι , το κατεστημένο σύστημα του έδωσε πλούτο και δόξα κι έγινε φασιστικό στέλεχος του δικτάτορα Μουσολίνι και μεγαλομέτοχος τραπεζών , και εφάρμοσε την “Ακτίνα θανάτου”, με τις φασιστικές στρατειές ενάντια σε αμάχους πληθυσμούς για κατάκτηση της Αβησσυνίας κι άλλων χωρών. Το υπερόπλο “Ακτίνα θανάτου” ο Τέσλα το είχε απαγορευτικά κρυμμένο και δεν το είχε κοινοποιήσει , λόγω της μεγάλης επικινδυνότητάς του .
Επανερχόμαστε (μετά το σχόλιο περί Μαρκόνι) στην χρονική σειρά των γεγονότων. Το έτος 1896 ο Τέσλα έκανε σημαντικά πειράματα σε ρεύματα υψηλών συχνοτήτων και ραδιοεπικοινωνίες.Τότε του γεννιέται η ιδέα ενός Παγκόσμιου Συστήματος (World System) μετάδοσης πληροφοριών και ενέργειας . Τα έγγραφα και τα σχέδιά του τα φύλαγε μέσα σε βαρέλια ,για να διασωθούν σε περίπτωση πυρκαϊάς .Το 1897 εκπέμπει ραδιοσήματα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων και κατοχυρώνει το βασικό σχέδιο ραδιοτεχνικής. Το 1898 κάνει δοκιμή μοντέλου τηλεκατευθυνόμενου πλοιαρίου και ορίζει τις αρχές της ρομποτικής και του αυτοματισμού.Το 1899 ιδρύει στο Κολοράντο Σπρινγκς , περιοχή με καθαρή ατμόσφαιρα και πολύ στατικό ηλεκτρισμό , Μεγάλον Πειραματικό σταθμό , με υψηλό πύργο και πάνω στην κορυφή του μια χάλκινη σφαίρα . Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων μακριά ακούγονταν ασυνήθιστες βροντές από τον σταθμό κι απ’ την κορυφή του εκτοξεύονταν δεκάδες τεχνητά αστροπελέκια . Εδώ παράγει ρεύμα πολύ υψηλής τάσης(20.000 Volt) και κατασκευάζει ειδικό μηχάνημα¨μεταφορέα εξ αποστάσεως” . Χάρη σ’ αυτό , χωρίς σύρματα ανάβει λάμπες και λειτουργεί μηχανήματα σε απόσταση 25-30 χιλιομέτρων. Το 1890 δημοσιεύει άρθρο του με 500 χειρόγραφες σελίδες στο περιοδικό centuri , με τίτλο “Το πρόβλημα της αυξανόμενης ανθρώπινης ενέργειας”. Το άρθρο του είχε μεγάλη απήχηση και βρέθηκαν χρηματοδότες για την υλοποίηση των έργων . Ο μεγαλοτραπεζίτης Τζ. Π. Μόργκαν προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει τον Πρώτο Παγκόσμιο Ραδιοσταθμό . Το 1901 αγοράζει 2.000 στρέμματα για να χτίσει τον Παγκόσμιο Ραδιοσταθμό του στο Λονγκ Άιλαντ κι ένας πύργος 60 μέτρων ύψους αρχίζει να υψώνεται , ενώ παραγγέλλονται τα αναγκαία μηχανήματα και γεννήτριες από την εταιρία Γουέστιγκ Χάουζ. Όμως οι δαπάνες ήταν πολύ υψηλές και το έργο σταμάτησε , διότι δεν επαρκούσαν τα χρήματα . Στο ίδιο διάστημα ανακοινώθηκε ότι ο Μαρκόνι έστειλε ραδιοσήματα με το γράμμα S από την μια πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη , χρησιμοποιώντας 17 από τις κλεμμένες ευρεσιτεχνίες του Τέσλα. Το 1902-3 ο Τεσλα προσπαθούσε να πείσει τον Μόργκαν για χρηματοδότηση του σταθμού Ασύρματης Μεταφοράς Ενέργειας αλλά όταν ο Μόργκαν ρώτησε ποιο θα είναι το κέρδος του και ο Τέσλα του απάντησε “τίποτε”, τότε ο Μόργκαν θύμωσε και αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει έργο για ευεργεσία της Ανθρωπόητας .Ο Τέσλα πίστευε ότι η τεράστια οικονομική δύναμη του Μόργκαν , που τότε μονοπωλούσε αρκετούς στρατηγικούς τομείς της αμερικανικής οικονομίας, ήταν υπεύθυνη για τον μεγάλο πληθωρισμό εκείνης της εποχής , ο οποίος εκτόξευε τις τιμές στα ύψη.
Στις 8/4/1903 ο εφευρέτης έγραψε στο μεγαλοτραπεζίτη : “Σηκώσατε μεγάλα κύματα στο βιομηχανικό κόσμο , που χτύπησαν και την δική μου μικρή βάρκα. Όλες οι τιμές ανέβηκαν δυο με τρεις φορές”. Παρά όμως τα συχνά γράμματα του εφευρέτη και τις εκκλήσεις του για οικονομική ενίσχυση , ο Μόργκαν δεν έδειχνε να συγκινείται . Στις 3/7/1903 σ΄’ενα γράμμα προς τον μεγαλοτραπεζίτη τελείωνε με το ερώτημα:”Θα με βοηθήσετε ή θα αφήσετε το μεγάλο μου έργο να καταστραφεί; “…Ήδη από το 1900 , αμέσως μετά τα πειράματα του Κολοράντο Σπρινγκς , ο εφευρέτης συνειδητοποίησε ότι τα κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα δεν θα επέτρεπαν την εφαρμογή ενός συστήματος ασύρματης μεταφοράς ενέργειας, καθώς και ενός νέου τύπου γεννήτριας που θα παρήγαγε ενέργεια χωρίς την καύση ορυκτών καυσίμων.
Στο περίφημο άρθρο του στο περιοδικό century είχε γράψει:”Οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι η εκπομπή ηλεκτρικής ενέργειας σε οποιαδήποτε απόσταση μέσω των κεραιών ήταν αναμφίβολα η καλύτερη λύση για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας προς όφελος του ανθρώπου.” Το σχέδιό του απαιτούσε λίγους υδροηλεκτρικούς σταθμούς , που θα τροφοδοτούσαν με ηλεκτρισμό τους μεγάλης ισχύος πομπούς , οι οποίοι θα έστελναν το ρεύμα μέσω του εδάφους σε κάθε κατεύθυνση. Η Γη θα έμοιαζε με τεράστια σφαίρα , διάπυρη από το πανίσχυρο ηλεκτρικό δυναμικό που θα δονούνταν σε συγκεκριμένη συχνότητα . Η λήψη αυτής της ενέργειας θα γινόταν πολύ εύκολα : αρκούσε να καρφώσει κανείς στο έδαφος μια μεταλλική ράβδο , που θα ήταν συνδεδεμένη μ΄εναν δέκτη συντονισμένον στις ηλεκτρικές δονήσεις της Γης. Σύμφωνα με τον Τέσλα , για να εφοδιαστεί ένα σπίτι με την απαιτούμενη ενέργεια , αρκούσε μόνον ένας εξοπλισμός στο μέγεθος βαλίτσας.
Πικραμένος ο Τέσλα για τον στυγνό συμφεροντολογισμό και την ιδιοτέλεια των πλουσίων έγραψε:
“Η ασύρματη μεταφορά ενέργειας δεν ήταν όνειρο , αλλά ένα απλό γεγονός της επιστήμης της ηλεκτροτεχνικής. Ήταν όμως , πολυτέλεια για σένα, τυφλέ , μικρόψυχε και καχύποπτε κόσμε . Η ανθρωπότητα δεν είναι αρκετά ώριμη ν’ αφεθεί στην καθοδήγηση της καθαρής διαίσθησης του εφευρέτη . Ίσως όμως είναι καλύτερα για τον σημερινό κόσμο, μια τόσο επαναστατική ιδέα , αντί να βοηθιέται και να υποστηρίζεται , να δέχεται επιθέσεις και να εισπράττει την καχυποψία από ανθρώπους μικρόψυχους , καχύποπτους και αμαθείς , συμφεροντολόγους κι εγωιστές. Έτσι , η “μεγάλη ιδέα” πορεύεται τον Γολγοθά της στην προσπάθειά της να επιβιώσει εμπορικά .Με τον ίδιο τρόπο εμείς οι εφευρέτες πορευόμαστε στο φως. Γιατί και στο παρελθόν όλες οι μεγάλες ιδέες ήταν αρχικά απαγορευμένες και προδομένες , αλλά ξαναγεννήθηκαν πολύ πιο δυνατές και στο τέλος νίκησαν θριαμβευτικά.”
Μια από τις βασικές ευρεσιτεχνίες του Τέσλα , που στήριζαν το όλο σχέδιό του , ήταν και ο Αποδέκτης Ελεύθερης Ενέργειας , μια ευρεσιτεχνία που κατοχυρώθηκε το 1901 με την ονομασία “Μια Συσκευή για την Χρησιμοποίηση της Εκπεμπόμενης Ενέργειας”. Αυτή η απλούστατη συσκευή χρησιμοποιεί μια μιkρή μεταλλική πλάκα ως συσσωρευτή της ελεύθερης ενέργειας του περιβάλλοντος ( ηλιακή , ηλεκτρομαγνητική και κοσμικές ακτινοβολίες) , την οποία και μετατρέπει σε ηλεκτρισμό για οικιακή χρήση!
Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τις επιπτώσεις που θα είχε η εφαρμογή του σχεδίου Τέσλα πάνω στην ανθρώπινη εξέλιξη. Ο ρους του ανθρώπινου πολιτισμού θα άλλαζε. Όταν ο καθένας θα μπορούσε , καρφώνοντας μια ράβδο στο έδαφος ή τοποθετώντας μια μεταλλική πλάκα στην ταράτσα του σπιτιού του , να είναι ενεργειακά αυτόνομος, τότε πολλά θα άλλαζαν στις δομές των συγκεντρωτικών κρατών. Χωρίς τους μεσάζοντες , που είναι στην πραγματικότητα οι κρατικές και ιδιωτικές ηλεκτρικές εταιρίες, χωρίς τους πολυεθνικούς κολοσσούς των εταιριών άντλησης των ορυκτών καυσίμων και χωρίς , τέλος ,όλο εκείνο το πετρελαιοαυτοκινητιστικό βιομηχανικό σύμπλεγμα συμφερόντων , που ελέγχει πάνω από το 30% της παγκόσμιας οικονομίας, η ανθρώπινη ζωή ,καθώς και ο ίδιος ο πλανήτης μας θα είχε εντελώς διαφορετική μορφή απ’ ότι σήμερα..Το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” δεν θα είχε καμία θέση στον ενεργειακά ελεύθερο κόσμο που οραματίσθηκε ο Τέσλα….
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μόργκαν ,που ήταν ο γνησιότερος εκπρόσωπος του μονοπωλιακού κατεστημένου της εποχής του , δεν άφησε να υλοποιηθεί το σχέδιο του Τέσλα, που εκνευρισμένος ανέβηκε τη νύχτα στον πύργο του Γουόντενκλιφ και απάντησε στο μεγαλοτραπεζίτη μ’ έναν τρόπο που μόνον ο Δίας θα μπορούσε να κάνει: εκτόξευσε ένα τέτοιο πυροτέχνημα τεχνητών αστραπών , που όμοιό του δεν είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Οι κάτοικοι της περιοχής χάζευαν ξαφνιασμένοι τις εκτυφλωτικές αστραπές, που ξεπηδούσαν από τον σφαιρικό θόλο φωτίζοντας στιγμές τον ουρανό με ορατές από απόσταση αρκετών χιλιομέτρων λάμψεις…Κάθε είδος αστραπής έχει εκτοξευθεί στις 15 Ιουλίου του 1903 απ’ αυτόν τον ψηλό πύργο και , για ένα λεπτό, ο ουρανός είχε γεμίσει με εκτυφλωτικούς ποταμούς ηλεκτρισμού , που φαίνονταν να ρέουν στο σκοτάδι υπακούοντας σε κάποια μυστηριώδη εντολή. Αυτή η εντυπωσιακή “παράσταση” ήταν και η αρχή του τέλους του σχεδίου του Τέσλα για ένα “Παγκόσμιο Σύστημα” μετάδοσης πληροφοριών και ενέργειας. Στο εξής τα πράγματα θα ήταν όλο και πιο δύσκολα γι’ αυτόν. Οι “σκοτεινές δυνάμεις” του κατεστημένου είχαν επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στα σχέδια του μεγάλου εφευρέτη. Δεν κατόρθωσαν όμως να τον θέσουν εκτός μάχης…
Στην διάρκεια των ετών 1904-1907 ο Τέσλα επινοεί ταλαντωτικές μηχανές για θεραπευτική χρήση . Από οικονομικό έλλειμμα του έκαναν μηνύσεις για οφειλόμενα χρέη. Το 1908 εφευρίσκει προωθητικούς κινητήρες και μηχανές αεροπροωθήσεως . Το 1912 επινοεί το αεροπλάνο καθέτου απογειώσεως/προσγειώσεως(VTa) , πρόγονο του σύγχρονου ελικοπτέρου. Το 1913 εφευρίσκει το Ταχύμετρο για μέτρηση της ταχύτητας αυτοκινήτων. Το 1915 αρνείται το βραβείο Νόμπελ , που προτάθηκε να το μοιρασθεί με τον Έντισον και επινόησε την Ουράνια Ασπίδα , το απόλυτα αμυντικό όπλο, που εμποδίζει την απ’ αέρος πολεμική ρήψη του εχθρού.Το 1917 το Αμερικανικό Ινστιντούτο Ηλεκτροτεχνικής απένειμε τιμητικό βραβείο στον Νίκολας Τέσλα , το Χρυσό Μετάλλιο Έντισον, για την εφεύρεση του αντίστροφου μαγνητικού πεδίου,που είχε κάνει πριν τριάντα χρόνια , για το πολυφασικό ρεύμα και τις βασικές αρχές των ραντάρ. Το 1919 δημοσιεύει άρθρα σε περιοδικά και κατόπιν τα εκδίδει ως Αυτοβιογραφία του, με τίτλο “My inventions”. To 1921 δημοσιεύει άρθρα για την Διαπλανητική Κίνηση , τις μικροκυματικές σχέσεις μεταξύ των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Επινοεί Μετρητή Ροής και Μέτρησης Συχνοτήτων. Αρνείται ευγενικά την πρόσκληση του Λένιν να μεταβεί στην Σοβιετική Ένωση ,για να ηλεκτροδοτήσει όλη την χώρα με ασύρματη μεταφορά ενέργειας. Το 1924 οι εφημερίδες κάνουν λόγο για “Ακτίνα θανάτου” Τέσλα , όμως ο ίδιος αρνείται να ανακοινώσει οτιδήποτε περί αυτού , θεωρώντας το πολύ επικίνδυνο. To 1926 , στα εβδομηκοστά του γενέθλια , κυκλοφορεί στο Βελιγράδι το βιβλίο “ΤΌ ΈΡΓΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΕΣΛΑ” και του απονέμεται ο τιμητικός τίτλος Doctor Honoris Caus από το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεπ . Ο ίδιος ,θαλερός και δυνατός , δηλώνει ότι σκοπεύει να ζήσει τουλάχιστον ως 105 ετών. ΤΟ 1928 τον επισκέπτεται ο ανεψιός του Σάββας Κοσάροβιτς.Ο Τέσλα επινοεί πρωτότυπο σχέδιο ελικοπτέρου . Το 1929 , στο μεγάλο οικονομικό κραχ , κλείνει το εργαστήριό του. Το 1930 κυκλοφορεί στο Βελιγράδι το βιβλίο “Ο ΤΕΣΛΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΊΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ”. Το 1931, στα γενέθλιά του δέχεται , όπως κάθε χρόνο, τους δημοσιογράφους και δίνει συνέντευξη για το έργο του και τον τρόπο ζωής του. Ο Εφευρέτης ακολουθεί δική του πρωτότυπη δίαιτα, που του εξασφαλίζει υγεία, δύναμη, μακροζωία. Με τον καιρό , κλείνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό του και στον ελεύθερο χρόνο του ταϊζει τ’ αγαπημένα του περιστέρια , από το μάτι των οποίων εμπνεύστηκε την τηλεόραση. Ωστόσο, τα περιστέρια έγιναν συχνά η αιτία ν’ αλλάζει ξενοδοχεία , λόγω ενοχλήσεως των ξενοδόχων από αυτά.
Το 1935 ιδρύεται στην Γιουγκοσλαβία η Λέσχη Νίκολα Τέσλα . Το 1936 , σε ηλικία 80 ετών , το Ινστιντούτο Ν. ΤΕΣΛΑ του απονέμει Αναμνηστικό Μετάλλιο και μικρή σύνταξη. Το έτος αυτό κάνει θεωρητικές έρευνες στις ακτίνες σωματιδίων. Από καιρό τον παρακολουθούσαν…Το 1937 έπαθε “ατύχημα” από διερχόμενο αυτοκίνητο , ενώ έκανε τον περίπατό του,ταΐζοντας τα περιστέρια , στη Νέα Υόρκη.Τον τραυμάτισαν κι έπειτα έπαθε πνευμονία. Κατόπιν, τακτικό μέλος της Σερβικής Βασιλικής Ακαδημίας τον προτείνει για Νόμπελ Φυσικής. Το FBI τον παρακολουθεί στενά. To 1941 σε αλληλογραφία του με τον ανεψιό του Σάββα , του ανακοινώνει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη ενός υπερόπλου, που θα προσφέρει απόλυτη άμυνα από κάθε είδους επιθέσεις στην Γη. Το 1942 , βαθιά κλονισμένος από τα εγκλήματα Κροατών Ούστασι στην γενοκτονία Σέρβων του Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας , αποστέλλει μηνύματα στους Σέρβους μετανάστες ενθαρρύνοντάς τους. Ο εξόριστος βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας Πέτρος Β΄Καραγιωργίεβιτς τον επισκέπτεται στη Νέα Υόρκη κι ένας ζωγράφος της ακολουθίας του έκανε το τελευταίο πορτρέτο του. Το 1943 , μένει μόνος , φτωχός, εγκατελειμμένος, με μόνη συντροφιά ένα λευκό αγαπημένο του περιστέρι . Όταν μια μέρα το περιστέρι μπήκε απ’ το παράθυρο και ξεψύχησε στα χέρια του, ο Νίκολας Τέσλα κατάλαβε ότι αυτό ήταν προμήνυμα και για δική του αποβίωση. Στις 7 Ιανουαρίου , γιορτή των Σερβικών Χριστουγέννων, σε ηλικία σχεδόν 87 ετών, βρέθηκε ξεψυχισμένος στο κρεβάτι του , με μια απόκοσμη γαλήνη απλωμένη στο πρόσωπό του . Ο Νίκολας Τέσλα απήλθε στον Ιδανικό Κόσμο των ευγενών Οραματισμών του, αφήνοντας στην Ανθρωπότητα άνω των 8.500 εφευρέσεων για ευεργετικά έργα κοινής ωφέλειας…Όμως , αμέσως εισέβαλαν στο δωμάτιό του πράκτορες του FBI και άρπαξαν όλα του τα σχέδια και κείμενα ευρεσιτεχνιών.Ο ανεψιός του Σάββας Κοσάρεβιτς, διπλωματικός εκπρόσωπος της Γιουγκοσλαβίας στις ΗΠΑ , ζήτησε να λάβει όλο το πνευματικό έργο του μεγάλου Εφευρέτη αλλά έλαβε ό,τι αποφάσισαν να του δώσουν και το μετέφερε στην Γιουγκοσλαβία , όπου ιδρύθηκε Μουσείο Νίκολας ΤΈΣΛΑ. Aργότερα ο ναζιστής κατάσκοπος σωματοφύλακας του Χίτλερ και κατόπιν πράχτορας της CIA και δολοφόνος Εβραίος Otto Skorzeny ,όταν ήταν ετοιμοθάνατος ομολόγησε ότι ,ενώ δούλευε για την CIA ,είχε δολοφονήσει τον Τέσλα με στραγγαλισμό και παρέδωσε ένα κουτί παπουτσιών γεμάτο φωτοφραφίες για να το αποδείξει . Μια μέρα πριν ,ο Τέσλα είχε καταθέσει την πιο σημαντική θεωρητική του ανακάλυψη,για την αμυντική Ουράνια Ασπίδα. Μετά τη δολοφονία έκλεψαν όλα τα έγγραφα και τα παρέδωσαν στον Χίτλερ. Όταν εισήλθε ο αμερικανικός στρατός στη Γερμανία,με την ήττα του Χίτλερ, απόκτησε αυτόν τον θησαυρό σύντομα και όλα τα έγγραφα του προγράμματος.Τότε πολλοί ναζιστές επιστήμονες κατέφυγαν, με τις ευλογίες του Πάπα , στις ΗΠΑ ,όπου εργάζονταν στο εξής για την NASA όσο και για την CΙΑ και διοχέτευσαν την τεχνολογία Τέσλα μέσα στα μαύρα καταστροφικά σχέδια, όπως το Πείραμα της Φιλαδέλφειας και το ΗAARP μεταχειριζόμενοι την τεχνολογία UFO , το κβαντικό κενό κλπ. Αφότου η υψηλή επιστημονική γνώση και τεχνολογία έπεσε στα χέρια του κακού, την χρησιμοποιούν για υποδούλωση και καταστροφή της ανθρωπότητας…
Ωστόσο, μέσα από τον πιο σκοτεινό φασιστικό ορυμαγδό της Ιστορίας , προβάλλει και υψώνεται ο λαμπρός πνευματικός ήλιος , ο ενεργειακός λυτρωτής και οραματιστής μιας ελεύθερης ειρηνικής Ανθρωπότητας , ο αγνός Ιδανικός Δημιουργικός Άνθρωπος : Αυτός ήταν ο Νίκολας Τέσλα : ο μεγάλος εφευρέτης, πρωτοπόρος εξερευνητής νέων αρχών της Φυσικής κι ένας ανθρωπιστής επιστήμονας , που οραματιζόταν ένα καλύτερο μέλλον για την Ανθρωπότητα. Ένας άνθρωπος που δεν νοιαζόταν για την οικονομική ευμάρεια ,αλλά ούτε και για την δόξα. Αγνός και ιδεαλιστής εφευρέτης με μεγάλες ιδέες, ακοίμητος δημιουργός , πρόθυμος να προσφέρει τα πάντα για το Καλό της Ανθρωπότητας.
Οι διανοούμενοι και οι δημοσιογράφοι μαγεύονταν κυριολεκτικά από την δύναμη του λόγου του Τέσλα και εντυπωσιάζονταν από την μορφή του. Ο γνωστός Αμερικανός μυθιστοριογράφος Τζούλιαν Χότορν συγκλονίστηκε τόσο πολύ όταν πρωτοσυνάντησε τον Τέσλα , που τον περιγράφει ως εξής: “Είδα έναν ψηλό λεπτό νέον άνδρα , του οποίου οι αργές κινήσεις φανέρωναν μεγάλη μυική δύναμη. Το πρόσωπό του ήταν ωοειδές , είχε φαρδείς κροτάφους και δυνατό πηγούνι . Τα μάτια του ήταν μεγάλα και τα ματόκλαδά του δεν ήταν ποτέ τελείως ανεβασμένα. Έδειχνε σαν να ονειρευόταν στην πραγματικότητα, σαν να έβλεπε οράματα που δεν ήταν για τον οποιονδήποτε , κι όταν χαμογελούσε φαινόταν σαν να γύριζε πίσω στην πραγματικότητα , μόνο και μόνο επειδή εύρισκε κάποια κωμικά στοιχεία μέσα σ’ αυτήν. Έδειχνε μιαν ευγένεια και μια γλυκύτητα, σχεδόν γυναικεία, αλλά κάτω απ’ όλα βρισκόταν η αγνότητα ενός παιδιού. Είχε έντονα καστανά μαλλιά , μπλε μάτια κι ανοιχτόχρωμο δέρμα. Το να είσαι με τον Τέσλα σημαίνει να μπεις μέσα σε έναν χώρο ελευθερίας, όπου οι ορίζοντές σου μεγαλώνουν ασύλληπτα!”
Όλοι συμφωνούσαν για την δύναμη του χαρακτήρα του. Ο δημοσιογράφος Φράγκλιν Τσέστερ έγραφε στο περιοδικό The World ότι κανείς δεν θα μπορούσε να κοιτάξει τον Τέσλα και να μην αιστανθεί την δύναμή του. Ο ίδιος τον περιέγραφε πανύψηλο , σχεδόν δυο μέτρα – για την ακρίβεια ήταν 1,99 μ.-με τεράστια χέρια και αφύσικα μεγάλους αντίχειρες – μια ακόμη ένδειξη μεγαλοφυίας.”Έχει πολύ βαθουλωτά μάτια, μάλλον ανοικτού χρώματος(…)Μου είπε ότι τα μάτια του ήταν κάποτε πιο σκούρα αλλά από την πολλή χρήση του μυαλού πήραν ανοιχτότερο τόνο.(…)Είναι λεπτός , πολύ ψηλότερος από 1,80 και ζυγίζει λιγότερο από 64 κιλά. Έχει πολύ μεγάλα χέρια. Οι αντίχειρές του είναι υπερβολικά μεγάλοι , ακόμη και για τόσο μεγάλα χέρια. Είναι απίθανα μεγάλοι. Ο αντίχειρας είναι το διανοητικό μέρος του χεριού…Ο Νίκολα Τέσλα έχει ένα κεφάλι που ανοίγει σαν βεντάλια .Το κεφάλι του έχει σχήμα σφήνας. Το σαγόνι του είναι μυτερό σαν αξίνα. Το στόμα του είναι πολύ μικρό.Το σαγόνι του , αν και δεν είναι αδύνατο, δεν είναι αρκετά δυνατό .Το πρόσωπό του δεν μπορεί να μελετηθεί και να συγκριθεί με τα πρόσωπα άλλων ανθρώπων. Ζει στην κορυφή του κεφαλιού του , εκεί όπου γεννιούνται οι ιδέες κι εκεί πάνω έχει άφθονο χώρο. Τα μαλλιά του είναι κατάμαυρα και σγουρά. Γέρνει ελαφρά – οι περισσότεροι άνδρες γέρνουν ,όταν δεν ενδιαφέρονται για επίδειξη. Ζει μέσα στον εαυτό του. Ενδιαφέρεται πολύ για την δουλειά του. Έχει τεράστια αποθέματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης , που συχνά φέρνουν την επιτυχία. Και διαφέρει από τους περισσότερους ανθρώπους, για τους οποίους γράφτηκε ή ειπώθηκε κάτι , από το γεγονός ότι έχει πάντα κάτι να πει “
Κάποιος δημοσιογράφος που επισκέφθηκε τον χώρο του έγραψε :”Περνούσε από τα χέρια του ρεύμα τάσεως 20.000 Volt , που δονούνταν εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο και φαινόταν σαν μια εκτυφλωτική ροή φωτός. Μετά απ’ αυτό το πείραμα , στο οποίο κανείς απ’ τους παρόντες δεν τολμούσε να συμμετάσχει, το κοστούμι και το σώμα του Τέσλα συνέχιζε για λίγη ώρα να εκπέμπει σπίθες και ν’ ακτινοβολεί φως. Ο ίδιος υποστήριζε ότι κάποτε θα καλυφθεί ολοκληρωτικά από μια ηλεκτρική φωτιά , η οποία δεν θα του προκαλέσει καμιά βλάβη στην υγεία.Τέτοιου είδους ρεύματα, ισχυρίσθηκε, θα μπορούσαν να ζεστάνουν και έναν γυμνόν άνθρωπο στον Βόρειο Πόλο, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για θεραπευτικούς σκοπούς.”…Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο πραγματικός εφευρέτης της ηλεκτρικής διαθερμίας είναι ο Τέσλα. Σε όλη του την ζωή πίστευε σ’ αυτό που αποκαλούσε “παγωμένη φωτιά” , την οποία χρησιμοποιούσε για την αναζωογόννηση του μυαλού και του δέρματος. Επρόκειτο για ηλεκτρικές εκκενώσεις , προερχόμενες από χαμηλής έντασης θεραπευτικές συσκευές που βοηθούσαν την ενέργεια των μυών , την κυκλοφορία του αίματος , καθώς και του οξυγόνου στον οργανισμό. Ανέπτυξε διάφορες φθηνές θεραπευτικές μεθόδους , βασιζόμενες σε αρχές που η σύγχρονη συμβατική ιατρική μόλις αρχίζει να ερευνά. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί και η λεγόμενη Πορφυρή Πλακέτα , η οποία επιδρά με το δικό της βιομαγνητικό πεδίο βελτιώνοντας τις βιολογικές λειτουργίες των κυττάρων , επιταχύνοντας τον μεταβολισμό και την αναγέννηση των εξασθενημένων ιστών του ανθρώπινου οργανισμού και αυξάνοντας την δονητική συχνότητα του χρήστη της( vibrational frequency) τον θωρακίζει ενεργειακά . Αυτός ο φθηνός “ενεργειακός συσσωρευτής”κυκλοφορεί στο εμπόριο μόλις από την δεκαετία 1980.
Η πιο εντυπωσιακή ωστόσο έρευνα ήταν η εφεύρεση μιας συσκευής για τηνφωτογράφιση των σκέψεων( Σκεπτομορφές) !Το 1933 δήλωσε: “Σκοπεύω να καταγράψω τις σκέψεις . Στις έρευνές μου το 1893 είχα καταλάβει ότι η ενέργεια που διαμορφώνεται σε σκέψη , εμφανίζεται αντανακλαστικά στην ίριδα και ότι θα μπορούσε να γίνει εύκολα ορατή με μια κατάλληλη συσκευή. Έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα για την τηλεόραση. Η τεχνητή ίριδα θα μπορούσε να μεταφέρει την εικόνα ενός αντικειμένου , ενώ το οπτικό νεύρο θ’ αναπαρήγαγε αυτήν την εικόνα. Και τα δυο θα έμοιαζαν σαν τμήματα ενός σκακιού και το οπτικό νεύρο θα έπαιζε και τον ρόλο της γείωσης”.
UFO TESLA Ηλιακό Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο Τέσλα
Το “Παγκόσμιο Σύστημα” Τέσλα είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο , που , συν τοις άλλοις αποσκοπούσε στην ελεύθερη διανομή άφθονης φθηνής και – όσο το δυνατόν λιγότερο- ανθυγιεινής ενέργειας , σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Ο Τέσλα υποστήριζε ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν εφικτό με την κατασκευή πέντε πανίσχυρων πομπών – κεραιών ενέργειας ένας στην Νέα Υόρκη , ένας στο Λονδίνο , ένας στην Μόσχα και δυο στους Πόλους – , οι οποίοι θα εξέπεμπαν ενέργεια σε όλον τον πλανήτη , κάνοντας δυνατή ακόμη και την πτήση αεροσκαφών χωρίς κινητήρες ! Εξυπακούεται ότι ένα τέτοιο σχέδιο καταργούσε κάθε είδους ενεργειακά μονοπώλια , αποδυναμώνοντας έτσι την κρατική εξουσία κι ενισχύοντας παράλληλα την αποκέντρωση. Έθιγε δηλαδή μεγάλα κατεστημένα συμφέροντα και μάλιστα σε μια εποχή ,που τα βιομηχανικά κράτη αποκτούσαν συγκεντρωτικές και μονοπωλιακές δομές. Ήταν ένα σχέδιο υπερβολικά αντισυγκεντρωτικό για να είναι υλοποιήσιμο .Αυτό συμβαίνει ακόμη και σήμερα ,που η εξέλιξη της τεχνολογίαςτο κάνει 100% εφικτό. Φαίνεται ότι θα περιμένουμε αρκετές δεκαετίες ακόμη, για να δούμε το Παγκόσμιο Σύστημα Τέσλα να εφαρμόζεται και ΄’ απελευθερώνει την ανθρωπότητα από τα ενεργειακά της δεσμά…Με το Παγκόσμιο Σύστημα ο Τέσλα πίστευε ότι όχι μόνο θα έκανε δυνατή τη στιγμιαία και ακριβή ασύρματη εκπομπή οιουήποτε είδους σημάτων , μηνυμάτων ή χαρακτήρων , σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη ,αλλά επίσης και την διασύνδεση των υπαρχόντων τηλεγραφικών, τηλεφωνικών και άλλων δικτύων , χωρίς προηγουμένως να χρειασθεί καμιά αλλαγή του υπάρχοντος εξοπλισμού τους .
Το Παγκόσμιο Σύστημα του Τέσλα βασίζεται στις εφαρμογές των παρακάτω σημαντικών εφευρέσεων και ανακαλύψεών του :1) Στον Μετασχηματιστή του Τέσλα, μια συσκευή για την παραγωγή ηλεκτρικών δονήσεων ισχυρότερου ρεύματος και αστραπών 2) Στον Ενισχυτικό Μεταδότη (Magnifying Transmitter),την μεγαλύτερη εφεύρεση του Τέσλα, που ενεργοποιείμια ηλεκτρική κίνηση μεγαλύτερης ισχύος απ’ της αστραπής κι εκμεταλλεύεται την γη ,ανάβοντας λάμπες κ.ά. σε μεγάλη απόσταση ολόγυρα 3)Στο Ασύρματο Σύστημα (Tesla Wireless System), για οικονομικότερη μεταφορά ενέργειας σε μεγάλη απόσταση σε όλον τον πλανήτη 4)Στην Τέχνη της Εξατομίκευσης (Art of Individualisation ) για την απολύτως μυστική και αποκλειστική εκπομπή και λήψη σημάτων ή μηνυμάτων. Το κάθε σήμα πλέον είχε την ιδιαιτερότητα της αλάθητης ταυτότητας 5) Στα Γήινα Στατικά Κύματα (Τerrestrial Stationary Waves), μια εκπληκτική ανακάλυψη του Τέσλα , που βασίστηκε στο γεγονός ότι η Γη αντιδράει στις ηλεκτρικές δονήσεις συγκεκριμένου βαθμού ,ακριβώς όπως ένα διαπασών σε συγκεκριμένα ηχητικά κύματα , και διεγείρουν έντονα τον πλανήτη , για άπειρες εφαρμογές.
Κατά την δεκαετία του 1920 δυο άνθρωποι μπήκαν στη ζωή του Τέσλα : ο γλύπτης Ίβαν Μέστροβιτς και ο νεαρός συγγραφέας Κένεθ Σουίζι. Ο Τέσλα και ο Μέστροβιτς απολάμβαναν μαζί τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας στα βουνά της Γιουγκοσλαβίας.Έκαναν μεγάλους περιπάτους ,συζητώντας για τα βαλκανικά προβλήματα, απαγγέλλοντας παραδοσιακούς σέρβικους στίχους και ταϊζοντας τα περιστέρια .Αργότερα ο γλύπτης έφτιαξε στην Γιουγκοσλαβία την προτομή του Τέσλα, που βρίσκεται στο Μουσείο Τέσλα στο Βελιγράδι. Ο νεαρός Σουίζι έγραψε για την πρώτη τους συνάντηση:”Ξαφνιάστηκα όταν συνάντησα τον ψηλό και λεπτό εφευρέτη , που μπορούσε να περπατάει για ώρες, σε κατάσταση βαθιάς συγκέντρωσης, ενώ ταυτόχρονα είχε μια πολύ ανθρώπινη πλευρά , που συμπονούσε οτιδήποτε ζούσε“.Ο Τέσλα του σύστησε τα αγαπημένα του περιστέρια. Ένα βράδυ περπατούσαν μαζί στο Μπροτγουέι κι ο Τέσλα του εξηγούσε πολύ παραστατικά τη μέθοδο της ασύρματης μεταφοράς ενέργειας,εξάπτοντας την φαντασία του νεαρού. Ξαφνικά ο Τέσλα κατέβασε την φωνή του κι ενώ ο Σουίζι περίμενε ν’ ακούσει την αποκάλυψη κάποιου μεγάλου μυστικού, άκουσε τον εφευρέτη να λέει :”Εκείνο όμως που με απασχολεί σοβαρά αυτή την στιγμή είναι το δικό μου άρρωστο πουλάκι , που άφησα μόνο στο δωμάτιό μου. Αυτό με στενοχωρεί περισσότερο απ’ όλα τα ασύρματα προβλήματα μαζί”!
Ο Τέσλα δεν πίστεψε ποτέ του στη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν. Ο ίδιος εργαζόταν πάνω σε μια Θεωρία του Σύμπαντος , που έλεγε ότι κάποτε θα δημοσιεύσει. Πίστευε – και το δήλωνε ανοιχτά -ότι η ατομική ενέργεια θα είναι αποτυχία κι απίθανα επικίνδυνη, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια. Θεωρούσε μάλιστα τη σχάση του ατόμου ως πράξη “βάρβαρη” και κατά της φυσικής αρμονίας .Κι ο ίδιος ο Ανστάιν είχε διλήμματα για την χρήση της ατομικής ενέργειας.
Ο Τέσλα ήταν αποφασισμένος να παραμείνει ασκητής της επιστήμης. Γι’ αυτό είχε αποκλείσει τον γάμο. Η συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες έδειχνε ευαίσθητο και διακριτικό χαρακτήρα. Θαύμαζε το γυναικείο μυαλό και πίστευε ότι σύντομα ο πολιτισμός θα συγκλονιζόταν από την πρόοδό του. Η εξέλιξη των πραγμάτων επιβεβαίωσε αυτήν του την προφητική πεποίθηση για την κοινωνική ανοδική πορεία των γυναικών. Σε συνέντευξή του για την ισότητα των γυναικών δήλωσε:
“Ο αγώνας της γυναίκας για ισότητα θα τελειώσει με μια νέα τάξη των φύλων , στην οποία τελικά θα επικρατήσουν οι γυναίκες. Η σύγχρονη γυναίκα, που ήδη και σεκαθαρά επιπόλαιες εμφανίσεις παρουσιάζει την πρόοδο του μυαλού της, είναι μόνον ένα εξωτερικό σημάδι κάτι βαθύτερου και δυνατότερου , που ωριμάζει μέσα στον κόρφο του ανθρώπινου γένους…Οι γυναίκες δεν θα εκδηλώσουν το δικαίωμά τους στην ισότητα κι αργότερα την δική τους υπεροχή με το να μιμηθούν επιφανειακά τους ανδρες , αλλά ξυπνώντας την συνειδητότητά τους. Το γυναικείο μυαλό έχει ήδη αποδείξει τις ικανότητές του σε όλα τα επίπεδα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.Γι’ αυτό οι γυναίκες δεν πρέπει να κοιτούν πίσω. Σύντομα ο ανθρώπινος πολιτισμός θα συγκλονισθεί από την πρόοδό τους . Ακόμη και μια μέτρια γυναίκα θα είναι τόσο καλλιεργημένη , όσο ένας άνδρας και αργότερα ακόμη περισσότερο , επειδή οι κοιμισμένες δυνάμεις του πνεύματος των γυναικών θα ξυπνήσουν και θα είναι πολύ πιο ισχυρές, έπειτα από αιώνες ύπνου…“
Τα εντυπωσιακά πειράματα του Τέσλα στο Κολοράντο Σπρινγκς ανέκαθεν ήταν τυλιγμένα σ’ ένα πέπλο ασάφειας. Ακόμη και το 500 σελίδων χειρόγραφο ημερολόγιό του , όπου και καταγράφηκαν , ήταν κάπως αόριστο σχετικά με τον πραγματικό σκοπό των πειραμάτων του.Βέβαια, ο γενικός στόχος ήταν ξεκάθαρος : έκανε δοκιμές πάνω στην ισχύ των ταλαντώσεων για την ασύρματη μεταφορά ενέργειας , πάνω στην εκπομπή και λήψη σημάτων και πάνω στα φαινόμενα των ηλεκτρικών πεδίων υψηλής συχνότητας. Η θεωρία του βασίζεται στο συντονισμένο παλμικό ρεύμα : μια διαδοχή ηλεκτρικών παλμών , δοσμένων στην κατάλληλη συχνότητα στο πρωτεύον πηνίο, παράγει παλμούς σε μεγέθυνση στο δευτερεύον πηνίο. Οι παλμοί αυτοί , μέσω της κεραίας , δημιουργούν υψηλής συχνότητας ραδιοκύματα , που μπορούν να ταξιδέψουν σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου και να ξαναεπιστρέψουν. Αν τα κύματα αυτά ήταν επακριβώς συντονισμένα στη φυσική συχνότητα των ηλεκτρικών δονήσεων του πλανήτη , θα ήταν σε θέση επιστρέφοντας με ακρίβεια να μεγεθύνουν τους βολταϊκούς παλμούς της κεραίας . Έτσι απ’ αυτήν την συσκευή θα έβγαινε ένα συνεχώς αυξανόμενο ρεύμα. Κατ’ επέκταση ολόκληρος ο πλανήτης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν ένα άλλο “δευτερεύον κύκλωμα” προκειμένου να αυξηθεί το ρεύμα. Όταν τα κινούμενα κύματα εξαπλώθηκαν πέρα από το Κολοράντο Σπρινγκς , ταξίδεψαν προς όλες τις κατευθύνσεις , σ’ όλο και μεγαλύτερους κύκλους , μέχρι να περάσουν απ’ όλη την επιφάνεια του πλανήτη. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της ανθρωπότητας ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα έστειλε τόσο ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά σήματα σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης κι ενδεχομένως και πέρα από αυτήν!
Για τον Τέσλα αυτά τα πειράματα ήταν απαραίτητα για να ελέγξει την λειτουργία του Παγκόσμιου συστήματος μετάδοσης πληροφοριών , που φιλοδοξούσε σύντομα να εγκαταστήσει :” Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία , έβλεπα τα στατικά κύματα ! Όσο κι αν φαινόταν απίθανο ,αυτός ο πλανήτης , παρ’ όλο το μέγεθός του , συμπεριφερόταν σαν πυπνωτής περιορισμένων διαστάσεων . Η τεράστια σημασία αυτού του γεγονότος για την μεταφορά ενέργειας μέσω του δικού μου συστήματος ήταν τώρα εντελώς ξεκάθαρη . Όχι μόνον οι τηλεγραφικές ειδήσεις μπορούν να μεταφέρονται ασύρματα σε οποιοδήποτε σημείο της Γης , πράγμα που γνώριζα άλλωστε από πριν , αλλά μπορούν και να μεταδοθούν ακόμη και τα αδύναμα μορφοκύματα της ανθρώπινης φωνής κι ακόμη περισσότερο , μπορεί να μεταφέρεται ενέργεια σε οποιαδήποτε απόσταση με ελάχιστες απώλειες”. Η μη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μοιάζει με άδεια μπανιέρα και η ηλεκτρισμένη με γεμάτη. Εύκολα μπορεί κανείς να παράγει κύματα σε μια γεμάτη μπανιέρα. Αν βάλουμε το χέρι μας στο νερό και το ανακατέψουμε , θα δημιουργήσουμε μεγάλα κύματα. Μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε την Γη σαν ένα τεράστιο δοχείο γεμάτο υγρό , στην μέση του οποίου βρίσκεται ένας μικρός δύτης. Αυτός , καθώς κινείται ρυθμικά , δημιουργεί κύματα , τα οποία απλώνονται ως τις άκρες του δοχείου και κατόπιν επιστρέφουν. Αυτή είναι και η φυσική παλμική κίνηση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Το πείραμα του Κολοράντο Σπρινγκς απέδειξε ότι η Γη είναι γεμάτη ηλεκτρισμό και , επιπλέον , ότι αυτός ο ηλεκτρισμός μπορεί να διαταραχτεί, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ταλαντώσεις και αντηχήσεις με αποτελέσματα τεράστιας ισχύος. Ο Τέσλα είχε κατορθώσει να επιδράσει πάνω στον στατικό ηλεκτρισμό της Γης , την οποία έκανε να συμπεριφέρεται σαν μεγάλος πυκνωτής . Χρησιμοποιώντας ολόκληρο τον πλανήτη ως παράρτημα του εργαστηριακού εξοπλισμού του , κάνοντας τις αστραπές να χορεύουν στους ρυθμούς του και λαμβάνοντας μηνύματα από τα ίδια τα άστρα , ο εφευρέτης αισθάνθηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τα πειράματά του. ” Όταν βγάζουμε μια φωνή και ακούμε την ηχώ της ως απάντηση , ξέρουμε ότι ο ήχος της φωνής μας έφθασε σε κάποιο μακρινό τοίχο ή φράγμα και αντανακλάσθηκε πάνω του Ακριβώς όπως ο ήχος , έτσι κι ένα ηλεκτρικό σήμα ανακλάται και αυτό που συμβαίνει με τον ήχο , συμβαίνει και με το ηλεκτρικό φαινόμενο , που είναι γνωστό ως “στάσιμο” κύμα. Αντί να στείλω ηχητικούς παλμούς προς έναν μακρινό τοίχο , έστειλα ηλεκτρικούς παλμούς προς τα πέρατα της Γης και αυτή μου απάντησε. Έτσι, αντί για ηχώ δέχθηκα ένα στάσιμο ηλεκτρικό κύμα , που ανακλάσθηκε από μακριά”.
Φεύγοντας από το Κολοράντο Σπρινγκς ο Τέσλα , ικανοποιημένος και γεμάτος ελπίδες για το μέλλον, έγραφε στο ημερολόγιό του :”Στις σκέψεις μου κυριαρχούν τώρα δυο ιδέες : η μια από αυτές έχει ήδη πραγματοποιηθεί , ενώ η άλλη είναι σε φάση πραγματοποίησης. Η δυνατότητα του χειρισμού από απόσταση των αυτομάτων , που θα είναι κατασκευασμένα ώστε να συμπεριφέρονται σα νοήμονα όντα , θα αποδείξει στις Μεγάλες Δυνάμεις τη ματαιότητα των στρατιωτικών οξοπλισμών τους , φέρνοντας έτσι την ειρήνη στον κόσμο. Από την άλλη μεριά , η δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς ενέργειας δια μέσου του φυσικού περιβάλλοντος και σε μεγάλες αποστάσεις , θ’ ανοίξει ανεξάντλητες πηγές πλούτου και δύναμης , θέτοντας ακόμη και την ίδια την ηλιακή ενέργεια στην υπηρεσία του ανθρώπου.” “Όταν μιλάω για την ράτσα των ρομπότ , εννοώ τις χρήσιμες μηχανές και συσκευές , που ΄’αντικαταστήσουν τις βαριές και δύσκολες ανθρώπινες εργασίες”. Οι ειρηνιστικές σκέψεις του Τέσλα ήταν αδιαμφισβήτητες. Μάλιστα ο Μαρκ Τουαίν έγραψε γι’ αυτόν :”Ως αδιόρθωτος ειρηνιστής ο Τέσλα ήθελε σ’ όλη του την ζωή να εφεύρει μια μηχανή , που θ’ αχρήστευε τον πόλεμο . Μια τέτοια μηχανή θα ήταν πιο αποτελεσματική για την επικράτηση της ειρήνης απ’ ότι ο ίδιος ο αφοπλισμός”.
Ο Νίκολας Τέσλα ήταν ένας οραματιστής , που προτιμούσε να ανακαλύπτει φυσικές αρχές ,παρά πρακτικές εφευρέσεις . Δεν νοιαζόταν για την εμπορική εφαρμογή των εφευρέσεών του αλλά για το συνολικό όφελος που θα προέκυπτε για την ανθρωπότητα . Όλες σχεδόν οι ιδέες του ήταν μπροστά από την εποχή του. Έτσι, και το Παγκόσμιο Σύστημα ήταν πρακτικά ανέφικτο για τον κόσμο της βιομηχανικής εποχής , όχι τόσο εξαιτίας της τεχνολογικής ανεπάρκειας, όσο επειδή το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της εποχής δεν ευνοούσε την υλοποίηση μιας τόσο ριζοσπαστικής ιδέας , που θα μετέτρεπε την Γη σε “Παγκόσμιο Χωριό” έναν αιώνα νωρίτερα , με ελεύθερη διανομή άφθονης φθηνής και λιγότερο ανθυγιεινής ενέργειας , σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης ! Ο Τέσλα υποστήριζε ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν εφικτό με την κατασκευή πέντε πανίσχυρων πομπών -κεραιών ενέργειας – ένας στη Νέα Υόρκη ,ένας στο Λονδίνο , ένας στη Μόσχα και δυο στους πόλους- οι οποίοι θα εκπέμπουν ενέργεια σε όλον τον πλανήτη, κάνοντας δυνατή ακόμη και την πτήση αεροσκαφών χωρίς κινητήρες ! Εξυπακούεται ότι ένα τέτοιο σχέδιο καταργούσε κάθε είδους ενεργειακά μονοπώλια , αποδυναμώνοντας έτσι την κρατική εξουσία κι ενισχύοντας παράλληλα την αποκέντρωση. Έθιγε δηλαδή μεγάλα κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα των ολίγων πλουτοκρατών, και μάλιστα σε μια εποχή που τα βιομηχανικά κράτη αποκτούσαν συγκεντρωτικές και μονοπωλιακές δομές. Αυτό το εμπόδιο των ιμπεριαλιστών πλουτοκρατών συμβαίνει και σήμερα ,που η εξέλιξη της τεχνολογίας κάνει το Σύστημα Τέσλα 100% εφικτό και μπορεί να απελευθερώσει την ανθρωπότητα από τα ενεργειακά της δεσμά..
“Eίμαστε μόνο μικρές βίδες μέσα στο σύμπαν.Και είναι αναπόφευκτη συνέπεια
του νόμου ο πρωτοπόρος , που βρίσκεται μπροστά από την εποχή του , να μη
συναντά την κατανόηση , αλλά να υποφέρει από πικρία κι απογοήτευση.
Ταυτόχρονα όμως ικανοποιείται προκαταβολικά από την ανώτερη τιμή ,
την οποία θα του προσφέρουν οι μελλοντικές γενιές”
O Tέσλα πίστευε ότι η ΥΛΗ προέρχεται από μια πρωταρχική ουσία , που την ονόμαζε
¨Φωτοδότη Αιθέρα” και η οποία καταλαμβάνει ολόκληρο το Σύμπαν. Στην Ελληνική
Μυθολογία, η νύμφη Αδράστεια, που γαλουχούσε και διαπαιδαγωγούσε το βρέφος
Δία, του χάρισε μια δικτυακή σφαίρα, για να παίζει, την σφαίρα του Αιθέρα.
Ο Αιθήρ είναι η πεμπτουσία, κατ’ Αριστοτέλη, και αυτόν διερεύνησε ο Βίλχελμ Ράϊχ,
προβάλλοντας την Οργονική του ιδιότητα και θεραπεύοντας πάσα νόσον .
Η Γενική Θεωρία του Αιθέρα (General EtherTheory) του Τέσλα δεν είναι απλά μια μηχανιστική θεωρία για την βαρύτητα , που συμπληρώνει τη θεωρία του Νεύτονα . Σύμφωνα με αυτήν, το πεδίο βαρύτητας σχετίζεται με την πυκνότητα , την ταχύτητα και την ένταση του Αιθέρα , ο οποίος γεμίζει απόλυτα τον χώρο και τον χρόνο στο Σύμπαν – κάτι σαν τις “κβαντικές διακυμάνσεις του κενού”. Είναι ακίνητος , πυκνός , σταθερός και η δομή του μοιάζει κρυσταλλική . Το φως ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις συμπιέζοντας κι αραιώνοντας τον αιθέρα , όπως τα ηχητικά κύματα πιέζουν κι αραιώνουν τον ενδιάμεσο αέρα… Στην θεωρία του Αιθέρα ο Τέσλα στήριξε τα περίφημα Ενεργειακά Κύματα Τέσλα : είναι τετραδιάστατα βαθμωτά ηλεκτροστατικά δυναμικά , που όχι μόνον δεν υπακούουν στον νόμο των περιστροφικών τετραγώνων , δηλαδή η ισχύς τους δεν μειώνεται από την απόσταση , αλλά αντιθέτως μπορούν να διοχετευθούν χωρίς απώλειες σε οποιαδήποτε απόσταση. Ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα Τέσλα θα μπορούσε να διαρρήξει το χωροχρονικό συνεχές , αναπτύσσοντας υποφωτονικές και υπερφωτονικές ταχύτητες ! Τα κύματα αυτά δημιουργούν στάσιμα κύματα στην Γη και στην ιονόσφαιρα , διοχετεύουν ενέργεια από το κέντρο της Γης, εξαπλώνονται ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός , επιδρούν στο χωροχρονικό συνεχές και επηρεάζουν όλα τα πεδία , προκαλώντας ακόμη κι αντιβαρυτικά κύματα. Ο Τέσλα οραματιζόταν την κατασκευή ενός αμυντικού συστήματος μεγάλης κλίμακας για προστασία μεγάλων περιοχών και ολόκληρων χωρών. Αν ένα εχθρικό αεροπλάνο ή πλοίο εισερχόταν στα ηλεκτρικά πεδία του φορτισμένου πύργου Τέσλα, αυτομάτως θα διαπερνιόταν από ένα κύμα ενεργειακά φορτισμένων σωματιδίων, τα οποία και θα κατέστρεφαν τα ηλεκτρικά συστήματα του εισβολέα . Με το ιντερφερόμετρο Τέσλα προκαλείται ισχυρός παλμός , (ΕΜΡ) ,που αχρηστεύει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή από απόσταση.Το 1931 ανακοίνωσε :”Αυτή η ιδέα μου πρωτοήρθε σαν ένα τρομερό σοκ…Το μόνο που μπορώ να πω είναι όι προέρχεται από μια εντελώς νέα και ανύποπτη πηγή”. Υποστήριζε ότι μπορούσε να υπερασπίσει απόλυτα την Ανδριατική μ’ ένα είδος “φράγματος” από πλάσμα ιόντων , χάρη στο οποίο θα γλίτωνε την πατρίδα του Γιουγκοσλαβία από το πρόβλημα της γερμανο-ιταλικής εισβολής. Στους Άγγλους πρόσφερε τις “πύρινες σφαίρες” του για άμυνα των ακτών της Μ.Βρετανίας.Όμως δεν πρόλαβαν να τις εφαρμόσουν.
H Aσπίδα Τέσλα χαρακτηρίζεται ως όπλο φορτισμένης σωματιδιακής ακτίνας(Beam Weapon) και εκπομπή κατευθυνόμενης ιονισμένης ακτίνας . ΟΤέσλα γράφει:”εργαζόμουν οκτώ χρόνια ,χρησιμοποιώντας πάνω από 50 εφευρέσεις μου . Στο σύστημα δεν υπάρχουν ηλεκτρόνια. Η ενέργεια διοχετεύεται προς την ίδια κατεύθυνση χωρίς διάχυση, σταθερή , άσχετα από απόσταση. Το πάχος της ακτίνας είναι ίσο με την διάμετρο του υδρογόνου. Διαπερνάει τον θώρακα των μεγάλων πολεμικών πλοίων και ό, τι βρίσκεται στο εσωτερικό μπορεί να εκραγεί από απεριόριστη απόσταση. Το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα. Θα χρειασθούν 9 σταθμοί (…) και θα εξασφαλίσουμε την αγαπημένη μας πατρίδα από κάθε είδους επίθεση(…)Για την λειτουργία των σταθμών απαιτείται μόνον μια μικρή γεννήτρια ή μπαταρία 30volt” . Η Ασπίδα Τέσλα δημιουργεί ένα λεπτό ημισφαιρικό κέλυφος – σαν ενεργειακή μεμβράνη- πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή . Το τρισδιάστατο κέλυφος δημιουργείται από μια διασταύρωση κυμάτων Τέσλα σε κατάλληλη φάση. Τα άτομα στον αέρα του κελύφους ιονίζονται , διεγείρονται και φωτοβολούν. Οτιδήποτε κι αν έρθει σ’ επαφή μαζί τους εξατμίζεται. Αν γίνει μεγάλη πύκνωση του πλέγματός της, η Ασπίδα Τέσλα είναι αδιαπέραστη ακόμα κι από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.
Μετά τη δολοφονία του Τέσλα από διπλό πράκτορα της ναζιστικής Γερμανίας και της CIA, τα έγγραφα της ευρεσιτεχνίας της Παγκόσμιας Ασπίδας, μαζί και με πολλά άλλα, έπεσαν στα χέρια του Χίτλερ και του FBI και CIA, με αποτέλεσμα να τα κακομεταχειριστούν οι εξουσιαστές του χρήματος, για να καταστρέφουν και να υποδουλώνουν λαούς και κράτη σε όλον τον πλανήτη. Περιθωριοποίησαν οποιαδήποτε γνωστοποίηση και προβολή του πολύτιμου επιστημονικού και τεχνολογικού έργου του Νίκολας Τέσλα και κρυφά έβαλαν σε εφαρμογή ένα καταστροφικό πρόγραμμα για ανήθικη και παράλογη υπέρμετρη εκμετάλλευση του πλανήτη κι όλης της ανθρωπότητας. Ήδη από το 1980 ο Αμερικανός φυσικός Μπέρναρντ Ίστλαντ , πρόεδρος της εταιρείας ARCO έκανε λόγο για “Παγκόσμια ηλεκτρομαγνητική Ασπίδα υψηλής ενέργειας” για ειρηνική αναχαίτιση βαλλιστικών βλημάτων. Το 1985 η ARCO και η θυγατρική της Atlantic Riechfield Co με εντολή του DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency) ανέλαβαν να οικοδομήσουν το HAARP σε ακατοίκητη περιοχή της Αλάσκας , για επέμβαση στην ιονόσφαιρα προς επικοινωνία και άλλες εφαρμογές. Όμως,από το 1987 επί προεδρίας Ρίγκαν το HAARP το μυστικό κέντρο για το πρόγραμμα Πόλεμος των Άστρων του Ε. Τέλερ, προς υποταγή της ανθρωπότητας.Το HAARP(High frequency Active Auroral Research Project) αποτελεί μια μορφή “ιονοσφαιρικού θερμαστή”, που βομβαρδίζει το ανώτερο τμήμα της ιονόσφαιρας( η οποία εκτείνεται από 60 ως 900 χλμ.), με μια πανίσχυρη κατευθυνόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτίνα που εκπέμπεται από μια συστοιχία 360 κεραιών, που ονομάζεται IRI, εκπέμποντας 1,7 Gigawatt (1,7 δισεκατομμύρια watts) ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας , υπό μορφή εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων ELF και VLF και δημιουργεί στο ανώτερο τμήμα της ιονόσφαιρας μια περιοχή διαμέτρου 48 χλμ., που αποτελείται από διατεταγμένα λόγω της ” θέρμανσης” σωματίδια. Όλη η διεγερμένη περιοχή λειτουργεί ως ιονοσφαιρική κεραία και τεχνητός φακός “ιονοσφαιρικό κάτοπτρο”, που αποσκοπεί στην εστίαση ισχυρών δεσμών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολία, που την διοχετεύουν στην Γη, διαπερνώντας οτιδήποτε οργανικό ή ανόργανο και πραγματοποιώντας μια γήινη τομογραφία. Έτσι, ανιχνεύουν κοιτάσματα πετρελαίου, μετάλλων, φυσικού αερίου…και προκαλούν πλημμύρες, τυφώνες, τσουνάμια , καταιγίδες, ξηρασίες , παγετώνες σεισμούς , ηφαιστειακές εκρήξεις όπου θέλουν , για να καταστρέψουν οικονομίες και να υποδουλώσουν λαούς και κράτη. Προκαλούν επιλεκτική διακοπή επικοινωνίας σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, εξουδετερώνουν πληθυσμούς με τεχνητό λήθαργο και αδράνεια κι ελέγχουν τηλεκατευθύνοντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο , διότι εκπέμπουν στην ιδιοσυχνότητά του 435 MHZ αποτελώντας MIND control … Το HAARP, υπό τις διαταγές της χρηματιστικής ιμπεριαλιστικής εξουσίας, αποτελεί βανδαλισμό της ιονόσφαιρας και βιάζει άκρως επικίνδυνα τον πλανήτη μας ,επιταχύνοντας την ιδιοσυχνότητά του από τους 8 στους 13 βαθμούς,κατά προσέγγιση, που είναι το έσχατο όριο των ισορροπιών της Γης , απειλώντας με βίαιη ανατροπή των Πόλων και γενική καταστροφή των ζώντων .
(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)