ΠΛΑΤΩΝΟΣ “ΦΑΙΔΡΟΣ”
Ο ΕΡΩΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
“Ο έρως τω ερώντι και τω ερωμένω εκ θεών επιπέμπεται (…) ως επ’ ευτυχία τη μεγίστη παρά θεών η τοιαύτη μανία δίδοται ` η δε απόδειξίς εσται δεινοίς μεν άπιστος, σοφοίς δε πιστή ` δει ουν πρώτον ψυχής φύσεως πέρι θείας τε και ανθρωπίνης ιδόντα πάθη τε και έργα τἀληθές νοήσαι ` αρχή δε αποδείξεως ήδε.
Ψυχή πάσα αθάνατος. το γαρ αεικίνητον αθάνατον. το δ’άλλο κινούν και υπ’ άλλου κινούμενον, παύλαν έχον κινήσεως, παύλαν έχει ζωής…μόνον δη το αυτό κινούν, άτε ουκ απολείπον εαυτό, ούποτε λήγει κινούμενον, αλλά και τοις άλλοις όσα κινείται τούτο πηγή και αρχή κινήσεως, αρχή δε αγέννητος ` εξ αρχής γαρ ανάγκη παν το γιγνόμενον γίγνεσθαι, αυτήν δε μηδ’ εξ ενός ` ει γαρ εκ του αρχή γίγνοιτο, ουκ αν έτι αρχή γίγνοιτο. Επειδή δε αγέννητόν εστιν, και αδιάφθορον αυτό ανάγκη είναι. Αρχής γαρ δη απολομένης ούτε αυτή ποτέ εκ του ούτε άλλο εξ εκείνης γενήσεται, είπερ εξ αρχής δει τα πάντα γίγνεσθαι (245)…….
Nεοελληνική απόδοση:
Ο ΄Ερως στον εραστήν και στον ερωμένον από τους θεούς αποστέλλεται (…) για την μεγίστην ευτυχίαν από τους θεούς δίδεται η τέτοιου είδους μανία ` η δε απόδειξη δεν είναι πειστική για τους φαύλους, αλλά πειστική για τους σοφούς ` πρέπει, λοιπόν, πρώτον να κατανοήσεις για την φύση της ψυχής και της θείας και της ανθρώπινης ` και η αρχή της αποδείξεως είναι η εξής :
Κάθε ψυχή είναι αθάνατη. Διότι αυτό που κινείται παντοτινά είναι αθάνατον. ΄Ομως, αυτό που κινεί άλλο και κινείται από άλλο, έχοντας παύλα της κίνησης, έχει παύλα της ζωής…μόνον, λοιπόν, αυτό που κινεί τον εαυτόν του, και που δεν εγκαταλείπει τον εαυτόν του, δεν σταματά ποτέ να κινείται, αλλά και για τα άλλα, όσα κινούνται, τούτο είναι πηγή και αρχή της κίνησης, η δε αρχή είναι αγέννητη ` διότι είναι ανάγκη κάθε τι που γίνεται να γίνεται από την Αρχή, όμως αυτή (να μη γίνεται) από κανένα `διότι, αν η Αρχή γινόταν από κάτι, δεν θα ήταν πλέον Αρχή. Επειδή, όμως, είναι αγέννητη, είναι ανάγκη να είναι αδιάφθορη. Διότι, αν χαθεί η Αρχή, ούτε αυτή από κάτι ούτε άλλο δεν γίνεται από αυτήν, εάν βέβαια από την Αρχή τα πάντα γίνονται….
.
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ – ΒΙΡΓΟ Η Αγάπη Σε κατακλύζει Θεό… Δεν σηκώνει αιτίες, προστακτικές, σκοπιμότητες, εξηγήσεις και όρια… Είναι αγκαλιά του Απείρου που θηλάζει τ’ άστρα……..
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ, μέσα στον απέραντο Ωκεανό της Ενέργειας του ΟΛΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ! ΟΙ ΨΥΧΕΣ είναι ΜΟΝΑΔΕΣ του ΕΝΟΣ, οι οποίες διαπερνούν όλες τις Διαστάσεις της Δημιουργίας . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ έχουν Αποστολή να μεταστοιχειώσουν την χονδροειδή Ύλη σε Πνεύμα, με τις ΑΡΕΤΕΣ που πρέπει να αναδείξουν στον επίγειο βίο τους. Στο πέρασμά τους μέσα από τις 13 Διαστάσεις, σε ολοένα λιγότερο εκλεπτυσμένα Πεδία πλησιέστερα προς το Χάος, οι Ψυχές χάνουν μεγάλη ποσότητα της αρχικής τους ενέργειας και Κωδικής Μνήμης, γι’ αυτό πρέπει να αφυπνισθούν στην ΑΝΑ-ΜΝΗΣΗ της Κωδικής Αποστολής τους και να εφαρμόσουν στον Γήινο Κόσμο τις Υψηλές ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ, που συνέχουν τα Σύμπαντα και όλα τα Όντα με Αγάπη, Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Αρμονία .
Ο ΕΡΩΤΑΣ είναι η επαναγωγός ορμή της Αγαπητικής αποκεντρωτικής προβολής του ΕΝΟΣ στο ΔΥΟ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΡΧΉ) και ξεκινά από την περιφέρεια, με στόχο την επάνοδο στο ΘΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ., ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ. Οι Καθαρές Ψυχές έλκονται εκστατικά στους ανοδικούς χορούς του προς ταύτιση με το ΑΓΑΘΟΝ . Όμως, οι ληθαργικές αδύνατες Ψυχές, παρασυρμένες από τις ελλειμματικές του αντανακλάσεις στο υλικό τέλμα, αγνοούν τα φτερά της Ενωτικής Ανόδου και βρωμίζονται στις κατώτερες ηδονές του τέλματος, χάνονται στα χαοτικά σκότη ανάξιων παθών…ΟΙ Ανέραστοι δεν βλέπουν τον Θεό μέσα σε κάθε άνθος, μέσα σε κάθε ον και στο Θαύμα της Αρμονίας των Κόσμων… Ο ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΣ μεθά την Ψυχή στην εκστατική νοσταλγία της Πρωταρχικής της Πηγής και με την διεύρυνση της Συνείδησης αγκαλιάζει αγαπητικά τα πάντα σαν ενεργό άτομο της Όλης Δημιουργίας… Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ, ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ σε άλλην δονητική συχνότητα Ύπαρξης, με ανώτερο σκοπό την Πνευματοποίηση της Ύλης και την Άνοδο της Ψυχής στην Αρχική Πηγή του ΕΝΟΣ !…
(Ακολουθεί μια συναρπαστική πληροφόρηση για την Ψυχή, τον Έρωτα και τον Θείον Προορισμό του Ανθρώπου από τον βαθυστόχαστον Σωκράτη, που ακούγεται στο παρόν βίντεο…)